Pere în sos de vin roşu

de anomisana in Dulciuri, 3 Feb 2012 | 4302 vizualizari

 

Am văzut reţeta asta cu ceva vreme în urmă şi mi s-a părut a fi dificil de executat şi rafinată cum numai în restaurantele de fiţe găsesti. Dar de vreo două săptămâni, o tot văd pe la diverse televiziuni, de la noi sau de la alţii, aşa încât mi-am zis că trebuie s-o execut şi eu, chiar dacă soţului meu nu-i plac astfel de combinaţii. Nu-i plac, dar ştiţi ce a zis după ce a mâncat? Îmi mai dai? Şi a mai primit. Dar culmea a fost azi dimineaţă când i-am pus pachet pentru muncă. I-am spus că i-am pus desert iar el a întrebat dacă i-am pus pară cu vin. A fost dezamăgit că a primit tort. Dar gata cu poveştile, la treabă acum, reţeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 sticlă de vin roşu demidulce
  • 4 pere
  • apa
  • 1 lămâie
  • 150 gr zahăr
  • coajă de portocală
  • cuişoare
  • amidon alimentar
  • frişcă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere în sos de vin roşu:

Mai întâi, cum ar spune Costel, soţul Inei, deschidem sticla de vin şi ne punem un pahar din care tot gustăm pe tot parcursul preparării reţetei.

Am curăţat perele de coajă şi le-am scufundat în apă amestecată cu sucul de lămâie. Am văzut pe TLC că asta le ajută să capete o culoare uniformă pe timpul fierberii.

Cât au stat perele în apă, am curăţat o portocală de ceva coajă, am pregătit zahărul şi cuişoarele.

Am pus apoi perele într-o oală, am adăugat vinul, zahărul şi cuişoarele şi am fiert la foc potrivit, 15 minute, apoi le-am scos din vin şi le-am lăsat la scurs.

Din 300 ml vin, vreo 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de amidon am făcut sos. Frişca am bătut-o spumă, iar restul este imaginaţie.

Acest desert se serveşte rece. 

TIPS-URI

1

Alegeţi pere destul de tari şi egale ca mărime.

2

Indicat ar fi să aveţi vin cât să cuprindă perele în totalitate, altfel va trebui să le tot întoarceţi din timp în timp aşa cum am făcut eu, dar cu grijă să nu le loviţi.

3

Cu cât vinul este de calitate mai bună, cu atăt sosul va fi mai bun.

4

Fierbeţi perele doar atât cât să rămână ferme la atingere.

5

Grecii şi ciprioţii servesc acest desert cu iaurt grecesc alături în loc de frişcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iry-gabriela 1

04.02.2012, 12:42

prezentarea arata fff bine

Ana_Maria269 1

04.02.2012, 13:08

Lau 1

04.02.2012, 15:00

superba prezentarea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de vin